Någonstans underlättar det ju väldigt mycket – vi kan inkludera alla. Är du föräldraledig, jobbar hemifrån, sjukskriven eller på resande fot? Ingen fara. Onlineföreläsningar och hybridmöten är här för att stanna.
Här kommer tre tips till dig som ska arrangera en digital föreläsning:
-Testa tekniken, detta är A och O. Precis som den testas i ett vanligt mötesforum ska den testas innan. Och än så viktigt när det är digitalt – då allt hänger på tekniken. Man älskar event där tekniken funkar smooth.
-Ljus & ljud. Säkerställa bra ljus och ljud!
-Välj rätt föreläsare. Säkerställ att föreläsaren är ”okej” med – samt behärskar det digitala formatet.
Och på tal om att välja rätt föreläsare! Booky tipsar om fyra super-föreläsare som rockar digitalt!
Anna Bennich
Anna Bennich, erfaren psykolog, föreläser om stress, livsstilsfrågor, ”work-life balance” och andra teman relaterade till hennes egna erfarenheter som psykolog, både ifrån arbetet med människor i privatlivet och i relation till andra, eller ifrån arbetslivet.
Hon är en uppskattad föreläsare som på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Hon ger konkreta tips och råd så att man på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.
Thomas Dimming
Thomas Dimming har mer än 20 års erfarenhet som rådgivare till ledare, som just vill skapa mer engagemang samt en högpresterande företagskultur. Thomas genuina intresse kring psykologin bakom motivation, engagemang, prestation och välmående organisationer har lett till djup förståelse kring de avgörande faktorerna som väcker och släcker engagemang.
I sina föreläsningar blandar Thomas forskning med egna erfarenheter kring motivation och engagemang. Han ger konkreta verktyg och sätt att applicera för att skapa högre engagemang. Ta del av hans berättelser och exempel för att skapa mer engagerade mål, mer tillitsfullt ledarskap, mer självstyrande medarbetare och ökad optimism.
Ami Hemviken
Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap. Hon är en underhållande utbildare som lyfter och inspirerar sin publik. Hennes energi smittar av sig till dem hon möter som därmed får ut maximalt av föreläsningen – vilket i sin tur skapar resultat.
Ami ger skräddarsydda föreläsningar inom alla sina kompetensområden: kommunikation, ledarskap, förändringsarbete, personligheter, arbetsglädje, coaching och feedback
Kalle Ström
Kalle Ström är förutom föreläsare även forskare i etnologi (kulturanalys) vid Stockholms Universitet. Förutom mångårig erfarenhet av frågor som rör organisationskultur och förändringsprocesser är han särskilt inriktad på relationen mellan ”mjuka” och ”hårda” värden. Han ställer den provocerande frågan – bidrar vårt samhälles besatthet av valfrihet och inre motivation alltid till något positivt? Med kritisk blick och humor uppmärksammar Kalle Ström sina åhörare på att de vi tror oss tycka är bra och effektivt ofta får den motsatta effekten.
Vi lever i en tid där valfriheten är större än någonsin. Överallt – i matbutiken, framför TVn, på arbetsplatsen – har mantrat länge varit att valfriheten måste maximeras, för att människor ska bli fria och känna välbefinnande. Konsekvensen av denna kultur kan dock närmast beskrivas som det motsatta till frihet och välbefinnande. I denna föreläsning illustrerar Kalle Ström med aktuell forskning hur val faktiskt påverkar oss människor och hur vi kan hantera det enorma utbud av valmöjligheter som existerar idag
Hör av er till oss på Booky om ni planerar att boka en onlineföreläsning! Vi hjälper er med allt från föreläsare, streaming eller interaktiv föreläsning!