Tekniska museet är en mötesplats för innovation och teknik. Här finns utställningar, aktiviteter och lokaler som passar bra för företagsevent. Annika Brantingson är eventanansvairg på Tekniska museet och har sedan hon tillträdde sitt uppdrag, haft fokus på att utveckla eventverksamheten. De vill nå en större målgrupp och nå ut med sitt unika erbjudande.
– Det innehåll vi erbjuder skiljer sig från andra mötesplatser i form av utställningar och aktiviteter. Ska man exempelvis diskutera hållbarhetsfrågor så blir det ett spännande avstamp för konferensen, att ta del av en utställning som lyfter dessa frågor. Det ger nya tankar, idéer och inspiration.
Det går att boka en klassisk konferens och titta på utställningarna som en del av schemat, eller boka in en aktivitet. För gruppen som vill gå på utställning går det att ha en egen guide i grupper om 30 personer. Är det en stor grupp så rekommenderar Annika att boka en introduktion, där en guide besöker konferensen för att ge en introduktion till utställningen som man sedan tar sig an själv. Just nu är Hyper human och Zero city populära utställningar. Den förstnämnda berör frågor kring Ai och människors framtid, något som väcker många intressanta frågeställningar att ta med sig till middagsbordet. Zero city är hållbarhetsutställningen om tekniska innovationer för hållbara städer, en utställning som både berör dåtid, nutid och framtid. Det finns även möjlighet att ha mingel eller stående middag i vissa av utställningarna, då stängs en del av lokalen av för sällskapet.
– Det är väldigt roligt att fler och fler företag har uppmärksammat att vi har kvällsöppet och väljer därför att stanna kvar efter sin avslutade konferens för en AW eller aktivitet.
Kodjakten och Quiz battle är populära aktiviteter, som passar för både små och stora sällskap. Under kodjakten är besökarna indelade i lag och går på jakt efter QR-koder i utställningarna. Varje kod innehåller en fråga som gruppen ska besvara. I Quiz battle ska lagen samla information om en vald utställning under en bestämd tidsperiod. När de kommer tillbaka för samling så börjar quizen och deras kunskaper testas. Annika menar att Tekniska museet passar många olika typer av grupper och företag. Det är inte endast för teknikbolag, utställningarna och aktiviteterna är aktuella och berör alla.
– Det är en väldigt stimulerande miljö som skapar samtal mellan deltagarna. De som besökt Tekniska med sina barn får en helt annan upplevelse när de är här med sina kollegor. Det är en annan grej att prata med andra vuxna och titta exempelvis på framtidens bil.
Restaurangen drivs av Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest och är KRAV-certifierad. Här är det framtid, innovation och hållbarhet i fokus. De serverar plantbaserad mat med noga utvalt protein, kravmärkt kött och försöker jobba med närproducerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt.
Av: Lovisa Wallin