Saleseffect är Sveriges enda oberoende webbtidning för alla med yrkesrollen försäljningschef 

Vi brinner för att underlätta vardagen för alla som jobbar med försäljning. Det gör vi genom att publicera nyheter och bjuda på inspiration till dig som driver affärer och leder säljande personal.

All information på saleseffect.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering. Ansvarig utgivare: Victor Träff. Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Vill ditt företag också underlätta försäljningschefernas vardag? Då är det hos oss du ska synas! Saleseffect erbjuder fem dynamiska annonsmöjligheter:

ALLA ANNONSFORMAT OCH PRISER HITTAR DU HÄR

1. Display-annonsering på sajten
2. Display-annonsering i nyhetsbrevet
3. Partnerpaket native-artiklar, unikt koncept med 30 platser!
4. Enstaka native-artiklar
5. Platsannonser

Välkommen att kontakta oss för annonsbokning och förfrågningar!

Julius Callahan
Tel: 076-101 24 11
Mail: julius@saleseffect.se

 


Vi har formulerat följande beskrivning för vår publicistiska verksamhet:

Oberoende nyheter, expertråd, inspiration, erfarenheter och verktyg för ​dig som driver affärer och leder säljande personal. Vi vänder oss till en yrkeskår som sitter i roller som affärsutvecklare, försäljningschef, försäljningsdirektör, KAM, säljledare, säljcoach och ambitiösa säljare. Vårt huvudfokus för innehåll är att serva lyfta de personer som sitter i yrkesrollen försäljningschef med ansvar för den enormt viktiga intäktsgenererade delen i företag och organisationer.

Vår verksamhet består av:

  • Sajten saleseffect.se
  • Nyhetsbrev varje tisdag morgon

Verksamheten drivs av:

Saleseffect Nordic AB

C/o Eventeffect Nordic AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

Kontakt:

Sophia Loader, CEO, Partner and Publisher
sophia@saleseffect.se

Victor Träff, Partner och ansvarig utgivare
Victor@saleseffect.se

S-E Remmare, Partner and Chairman
Sven@eventeffect.se


Artiklar om yrkesrollen försäljningschef:

Vilken lön borde jag ha som försäljningschef?
Undrar du om din lön är marknadsmässig? Vi har tagit fram statistik över vilken lön du som försäljningschef borde ha.

Nio misstag du bör undvika som försäljningschef
Saleseffects har sammanställt nio vanliga misstag du bör undvika som försäljningschef baserat på erfarenheter från vana säljledare.

Så vet du att det är en toppresterande säljare du rekryterar
Vad säger forskningen om det som skiljer låg- och toppresterande säljare åt? Saleseffects expertskribent Christer B Jansson vd och grundare av Confident Approach förklarar vad som är avgörande.

Är det verkligen fungerande mål du har?
Här bjuder Saleseffects expertskribent Antoni Lacinai som är en är en av Sveriges främsta kommunikationsföreläsare på några nyttiga tankar om konsten att sätta fungerande mål. Är det verkligen mål du har för ditt säljteam eller är det önskemål? Kolla in filmen här.


Om yrkesrollen försäljningschef / Sales Manager
Att vara försäljningschef innebär att du ansvarar, planerar, leder, utvecklar och samordnar arbetet på en försäljningsavdelning för att kunna uppfylla organisationens tillväxtmål. En Sales Manager fungerar också som ett säljstöd och ansvarar för att alla säljare får de rätta förutsättningarna för att kunna arbeta mot en ökad försäljning. Ytterligare arbetsuppgifter som kan ingå i rollen som chef är bland annat personalansvar och rekrytering av personal.

På ett mindre eller mellanstort företag kan du ha dubbla roller där du både agerar som chef med ett coachande ledarskap samtidigt som du själv är aktiv som säljare. Du kan ha en stor fördel i ditt övriga arbete att aldrig helt och hållet släppa den säljande biten.

Som försäljningschef ställs ofta höga krav på ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du behöver också tycka om att arbeta med siffror och statistik i att både analysera och planera nya strategier för att öka försäljningssiffrorna. Informationen ligger också till grund för de underlag och strategier du behöver presentera för företagsledningen.

Utbildning – Hur blir man Försäljningschef?
En vanlig väg till att bli försäljningschef är genom en universitetsexamen som civilekonom. Att ha arbetat några år som säljare är en klar fördel för att kunna sätta sig in i de anställdas roll och deras utmaningar men även för att förstå verksamheten och vilka strategier som kan fungera för uppsatta mål. Marknadsföring och kommunikation är en viktig del i arbetet med lyckad försäljning och kan vara bra områden att fördjupa sig inom.

Karriärmöjligheter för en Sales Manager
För en Sales Manager som kan visa upp mycket goda resultat i sina försäljningssiffror kan det finnas stora möjligheter att bli anlitad på större företag och särskilt internationellt om du har mycket goda språkkunskaper. Karriärmöjligheterna är även ljusa för att kunna ta klivet upp som verkställande direktör eller att ta sig an styrelseuppdrag.

Titlar inom yrkesrollen försäljning:

Försäljningschef:
Försäljningschefen ansvarar för att leda och övervaka ett försäljningsteam, sätta försäljningsmål och strategier samt säkerställa att företagets försäljningsmål uppnås.

Account Executive:
Account Executive är ansvarig för att hantera och vårda kundernas konton, identifiera nya försäljningsmöjligheter och säkerställa att kundernas behov och förväntningar uppfylls.

Business Developer:
Affärsutvecklaren fokuserar på att hitta nya affärsmöjligheter, utvidga företagets marknadsandelar och skapa strategier för tillväxt och expansion.

Sales Engineer:
Säljingenjören kombinerar teknisk kunskap med försäljningsförmåga för att hjälpa kunder att förstå och välja rätt tekniska lösningar för sina behov och krav.

After Sales Manager:
After Sales Manager är ansvarig för att säkerställa kundnöjdhet och lojalitet genom att hantera service och support efter försäljningen samt lösa eventuella problem eller klagomål.

Bilsäljare:
Bilsäljaren arbetar med att marknadsföra och sälja bilar till potentiella kunder genom att ge information om olika modeller, utföra provkörningar och förhandla om priser.

Fastighetsmäklare:
Fastighetsmäklaren specialiserar sig på att förmedla fastighetsaffärer, inklusive köp, försäljning och uthyrning av fastigheter, och är kunnig om marknadsförhållanden och juridiska aspekter.

Kundansvarig:
Kundansvarigen är dedikerad till att bygga och upprätthålla långsiktiga relationer med företagets kunder genom att förstå deras behov och se till att deras förväntningar uppfylls.

Sales Representative:
Sales Representative, eller försäljningsrepresentant, är ansvarig för att presentera företagets produkter eller tjänster för potentiella kunder, generera försäljningsleads och slutföra affärer.

Projektledare (inom försäljning):
Projektledaren inom försäljning koordinerar olika projekt och initiativ som syftar till att öka försäljningen, vilket kan inkludera marknadsföringskampanjer, produktlanseringar och evenemang.

Säljare:
Säljaren är involverad i att direkt sälja produkter eller tjänster till kunder, ofta genom att använda försäljningstekniker och förhandlingsfärdigheter för att uppnå försäljningsmål.

Teknisk säljare:
Den tekniska säljaren specialiserar sig på att sälja tekniska produkter eller lösningar och måste ha djup teknisk kunskap för att förklara och anpassa produkten till kundens behov.

Key Account Manager (KAM):
KAM fokuserar på att utveckla och underhålla relationer med företagets viktigaste kunder och säkerställer att deras unika behov och krav uppfylls.

Marknadskonsulent:
Marknadskonsulenten analyserar marknadsdata och trender för att ge insikter och rekommendationer som stöder företagets marknadsföringsstrategi.

District Sales Manager:
District Sales Manager är ansvarig för att leda och övervaka försäljningsaktiviteter inom ett specifikt geografiskt område eller distrikt och säkerställa att mål uppnås.

Export Manager:
Export Manager hanterar företagets exportaffärer, inklusive att hitta nya internationella marknader, hantera exportdokumentation och övervaka leveranser.

Hyresmäklare:
Hyresmäklaren arbetar med att underlätta uthyrning av kommersiella eller bostadsfastigheter och sammanför hyresgäster med hyresvärdar.

Senior Account Manager:
Senior Account Manager är en erfaren professionell som ansvarar för att förvalta och utveckla relationer med större och mer komplexa kunder.

Sales Advisor:
Sales Advisor ger råd och vägledning till kunder om vilka produkter eller tjänster som bäst passar deras behov och önskemål.

Systemsäljare:
Systemsäljaren specialiserar sig på att sälja integrerade systemlösningar och måste förstå hur olika tekniska komponenter samarbetar för att lösa kundens problem.

Technical Account Manager:
Technical Account Manager (TAM) är en teknisk expert som fungerar som en länk mellan företaget och dess tekniska kunder, och de säkerställer att kundens tekniska behov och krav möts.

Client Director:
Client Director är ansvarig för att bygga och underhålla strategiska relationer med företagets viktigaste kunder och fokuserar på att förstå deras affärsutmaningar.

Contract Manager:
Contract Manager hanterar avtal och kontrakt mellan företaget och dess kunder eller leverantörer, inklusive att säkerställa att avtalen uppfylls och följs.

Business Area Manager:
Business Area Manager ansvarar för en specifik affärsenhet eller produktlinje och driver strategiska beslut och tillväxtinitiativ inom detta område.

Senior Sales Manager:
Senior Sales Manager är en högt uppsatt ledare inom försäljningsavdelningen och tar ansvar för hela försäljningsteamets prestation och resultat.

Sales Manager:
Sales Manager leder och stödjer försäljningsrepresentanterna och ansvarar för att uppnå försäljningsmålen inom sitt ansvarsområde.

Export Sales Manager:
Export Sales Manager har en specialiserad roll inom försäljning som fokuserar på att hantera exportaffärer och internationella kundrelationer.

Butikssäljare:
Butikssäljaren arbetar i en fysisk butik och hjälper kunder att hitta och köpa produkter, ger rådgivning och hanterar kassatransaktioner.

Företagssäljare:
Företagssäljaren riktar sig till andra företag och erbjuder produkter eller tjänster som är avsedda för företagsanvändning, ofta genom långsiktiga avtal.

Försäkringsrådgivare:
Försäkringsrådgivaren hjälper kunder att förstå och välja försäkringsprodukter som bäst passar deras behov och ger råd om försäkringsrelaterade frågor.

Representant:
Representanten representerar företaget och dess produkter eller tjänster gentemot kunder och potentiella kunder, ofta genom att delta i evenemang eller mässor.

Rådgivare:
Rådgivaren ger expertråd inom sitt specialområde och kan arbeta inom olika branscher, inklusive finans, hälsa och affärsutveckling.

Sales Executive:
Sales Executive är en högre nivå försäljningsposition som fokuserar på att utveckla och upprätthålla relationer med viktiga kunder och slutföra större affärer.

Senior KAM:
Senior Key Account Manager är en erfaren professionell som hanterar och utvecklar relationer med de mest strategiska och största kunderna.

Matsäljare:
Matsäljaren specialiserar sig på att sälja livsmedel och drycker till restauranger, hotell och andra matrelaterade verksamheter.

Regionchef:
Regionchefen leder och övervakar försäljningsaktiviteter inom en geografisk region och säkerställer att försäljningsmålen uppnås i det området.

Säljkonsulent:
Säljkonsulenten ger expertråd och support till försäljningsteamet för att hjälpa dem att uppnå sina mål och förbättra sina försäljningsfärdigheter.

Innesäljare:
Innesäljaren fokuserar på att sälja produkter eller tjänster över telefon eller via digitala kanaler och arbetar ofta med att följa upp försäljningsleads.

Affärsutvecklare:
Affärsutvecklaren är inriktad på att identifiera nya affärsmöjligheter, partnerskap och marknadsutvidgning för att öka företagets intäkter.

Head of Sales:
Head of Sales, eller försäljningschef, är högsta ansvarig inom försäljningsavdelningen och tar strategiska beslut för att driva försäljning och tillväxt.

Kundansvarig (KAM):
KAM (Key Account Manager) arbetar nära företagets viktigaste kunder för att förstå deras behov och säkerställa att de är nöjda och lojala.

Sales Engineer:
Sales Engineer kombinerar teknisk kunskap med försäljningskompetens för att övertyga kunder om att välja tekniska lösningar.

Sales Advisor:
Sales Advisor ger kunder råd och rekommendationer om produkter eller tjänster som passar deras specifika behov.

Sales Executive:
Sales Executive arbetar med att bygga relationer med viktiga kunder och ansvarar för att slutföra större försäljningsaffärer.

Sales Representative:
Sales Representative presenterar företagets produkter eller tjänster för potentiella kunder och arbetar för att övertyga dem att göra affärer.

Senior KAM:
Senior Key Account Manager är en erfaren professionell som hanterar och utvecklar relationer med större och mer strategiska kunder.

Systemsäljare:
Systemsäljaren specialiserar sig på att sälja integrerade systemlösningar och måste förstå hur olika tekniska komponenter samverkar.

Säljansvarig:
Säljansvarig leder försäljningsteamet och ansvarar för att uppnå försäljningsmål och resultat.

Projektledare (inom försäljning):
Projektledaren inom försäljning hanterar olika projekt och initiativ som syftar till att öka försäljningen.

Teknisk säljare:
Teknisk säljare säljer tekniska produkter eller lösningar och använder teknisk kunskap för att förklara deras fördelar.