Saleseffect är Sveriges enda oberoende webbtidning för alla med yrkesrollen försäljningschef 

Vi brinner för att underlätta vardagen för alla som jobbar med försäljning. Det gör vi genom att publicera nyheter och bjuda på inspiration til dig som driver affärer och leder säljande personal.

All information på saleseffect.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering. Ansvarig utgivare: Victor Träff. Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Vill ditt företag också underlätta försäljningschefernas vardag? Då är det hos oss du ska synas! Saleseffect erbjuder fem dynamiska annonsmöjligheter:

ALLA ANNONSFORMAT OCH PRISER HITTAR DU HÄR

1. Display-annonsering på sajten
2. Display-annonsering i nyhetsbrevet
3. Partnerpaket native-artiklar, unikt koncept med 30 platser!
4. Enstaka native-artiklar
5. Platsannonser

Välkommen att kontakta oss för annonsbokning och förfrågningar!

Julius Callahan
Tel: 076-101 24 11
Mail: julius@saleseffect.se

 


Vi har formulerat följande beskrivning för vår publicistiska verksamhet:

Oberoende nyheter, expertråd, inspiration, erfarenheter och verktyg för ​dig som driver affärer och leder säljande personal. Vi vänder oss till en yrkeskår som sitter i roller som affärsutvecklare, försäljningschef, försäljningsdirektör, KAM, säljledare, säljcoach och ambitiösa säljare. Vårt huvudfokus för innehåll är att serva lyfta de personer som sitter i yrkesrollen försäljningschef med ansvar för den enormt viktiga intäktsgenererade delen i företag och organisationer.

Vår verksamhet består av:

  • Sajten saleseffect.se
  • Nyhetsbrev varje tisdag morgon

Verksamheten drivs av:

Saleseffect Nordic AB

C/o Eventeffect Nordic AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

Kontakt:

Sophia Loader, CEO, Partner and Publisher
sophia@saleseffect.se

Victor Träff, Partner och ansvarig utgivare
Victor@saleseffect.se

S-E Remmare, Partner and Chairman
Sven@eventeffect.se


Artiklar om yrkesrollen försäljningschef:

Vilken lön borde jag ha som försäljningschef?
Undrar du om din lön är marknadsmässig? Vi har tagit fram statistik över vilken lön du som försäljningschef borde ha.

Nio misstag du bör undvika som försäljningschef
Saleseffects har sammanställt nio vanliga misstag du bör undvika som försäljningschef baserat på erfarenheter från vana säljledare.

Så vet du att det är en toppresterande säljare du rekryterar
Vad säger forskningen om det som skiljer låg- och toppresterande säljare åt? Saleseffects expertskribent Christer B Jansson vd och grundare av Confident Approach förklarar vad som är avgörande.

Är det verkligen fungerande mål du har?
Här bjuder Saleseffects expertskribent Antoni Lacinai som är en är en av Sveriges främsta kommunikationsföreläsare på några nyttiga tankar om konsten att sätta fungerande mål. Är det verkligen mål du har för ditt säljteam eller är det önskemål? Kolla in filmen här.


Om yrkesrollen försäljningschef / Sales Manager
Att vara försäljningschef innebär att du ansvarar, planerar, leder, utvecklar och samordnar arbetet på en försäljningsavdelning för att kunna uppfylla organisationens tillväxtmål. En Sales Manager fungerar också som ett säljstöd och ansvarar för att alla säljare får de rätta förutsättningarna för att kunna arbeta mot en ökad försäljning. Ytterligare arbetsuppgifter som kan ingå i rollen som chef är bland annat personalansvar och rekrytering av personal.

På ett mindre eller mellanstort företag kan du ha dubbla roller där du både agerar som chef med ett coachande ledarskap samtidigt som du själv är aktiv som säljare. Du kan ha en stor fördel i ditt övriga arbete att aldrig helt och hållet släppa den säljande biten.

Som försäljningschef ställs ofta höga krav på ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du behöver också tycka om att arbeta med siffror och statistik i att både analysera och planera nya strategier för att öka försäljningssiffrorna. Informationen ligger också till grund för de underlag och strategier du behöver presentera för företagsledningen.

Utbildning – Hur blir man Försäljningschef?
En vanlig väg till att bli försäljningschef är genom en universitetsexamen som civilekonom. Att ha arbetat några år som säljare är en klar fördel för att kunna sätta sig in i de anställdas roll och deras utmaningar men även för att förstå verksamheten och vilka strategier som kan fungera för uppsatta mål. Marknadsföring och kommunikation är en viktig del i arbetet med lyckad försäljning och kan vara bra områden att fördjupa sig inom.

Karriärmöjligheter för en Sales Manager
För en Sales Manager som kan visa upp mycket goda resultat i sina försäljningssiffror kan det finnas stora möjligheter att bli anlitad på större företag och särskilt internationellt om du har mycket goda språkkunskaper. Karriärmöjligheterna är även ljusa för att kunna ta klivet upp som verkställande direktör eller att ta sig an styrelseuppdrag.

Titlar inom yrkesrollen försäljning:

Försäljningschef, Försäljningsdirektör, säljchef, säljledare, teamledare, Sales Manager, Account Manager, Account Executive, Affärsutvecklare, After Sales Manager, Bilsäljare, Business Area Manager, Business Developer, Butikssäljare, Client Director, Contract Manager, District sales manager, Export Manager, Export Sales Manager, Fastighetsmäklare, Företagssäljare, Försäkringsrådgivare, Försäljningsingenjör, Head of Sales, Hyresmäklare, Innesäljare, KAM, Key Account, Key Account,  Manager, Kundansvarig, Marknadskonsulent, Matsäljare, Regionchef, Representant, Rådgivare, Sales advisor, Sales Engineer, Sales Executive, Sales representative, Senior KAM, Senior Account Manager, Senior Sales Manager, Senior Sales Representative, Systemsäljare, Säljansvarig, Säljare, Projektledare, Sales, Säljkonsulent, Technical Account Manager och Teknisk säljare.